Remélhetőleg 2020 nem utolsó szálloda fotózása

Budapest belvárosában, a Dessewffy utcában új szálloda nyitotta meg (majd zárta be) kapuit: A Cortile Hotel. Két részletben készítettünk fotókat az enteriőr terekről, az elsőt még decemberben – ekkor lettek kész a szobák – majd a másodikat áprilisban, amikor a közösségi terek is elnyerték végleges formájukat. A szálloda design koncepciója, hogy egy zöld oázist teremtsenek a színekkel, fényekkel és az installációkkal. Az összes 36 szobás szálloda, 4 különböző szobatípussal az első olyan fotózásom, ahol esett a hó.

A fotózás előtti éjszaka 15 cm vastagságú hótakaró borította a Hondámat reggel, amivel még kiállni is nehéz volt. Egy belvárosi szálloda esetén kevés szobafotón látszik igazán a kilátás, amin szembetűnő lehet a hó, kivéve ha teraszkapcsolatos a szoba. Itt pont volt ilyen is. A napfelkelte utána nem sokkal készítettünk az első szobaképet, ami pont keleti fekvésű volt, így egyszerre volt havas a terasz és sütött be a nap a szobába. Legtöbb kolléga azt gondolta, hogy vakuval villantottam be az ablak felől, azt a hatást keltve, mintha besütne a nap. Pedig nem, tényleg ilyen volt.

Ráadásul nem csak reggel, hanem egész nap sütött a nap. Úgy mentünk végig a szobákon, hogy a legtöbb helyen legyen direkt napsütésünk, így sokkal melegebb lesz a fotók hatása. Az egyik megrendelőm használt erre egy kifejezést, ami megragadt a fejemben: Vendégmágnes fotókat szeretnénk Gergő! Persze nem minden szobában volt direkt napsütésünk a decemberi nap alacsony állása miatt. Én a SunSurveyor alkalmazást használom, ami mutatja a nap várható beesési szögét, így tudom mindig előre, hogy mikor és hova fog érkezni nap sugara.

Az áprilisi második kör. Másnap bezárt a szálloda
Eljött az április, elkészült a tetőtéri medence és a közösségi terek, így tudtunk menni a második fotózásra. A szállodába belépve a lobbyn át vezet az út a reggeliztető részbe, amihez csatlakozik a terasz is. Mivel vendég már alig-alig volt a szállodában, semmi nem zavart minket a fotózásban. A közösségi terek fotózása szállodáknál kihívást szokott jelenteni a vendégek jelenléte miatt, ezért igyekszünk úgy időzíteni, hogy ne a ki/becsekkolás ideje alatt lábatlankodjunk. A reggeliztető rész fotózására is van bevált módszerünk: általában 10 óráig van lehetősége a vendégeknek reggelizni, így utána csak valamelyest vissza kell tölteni az ételeket és már fotózható is a tér. Mellesleg utána a séfek mindig megkínálnak minket utó-reggelivel is. Ezt nem illik visszautasítani. Ezt az invitálást illik udvariasan elfogadni. A késői reggeli közben történt a bejelentés, hogy lezárják a határokat és csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére. 

A tetőtéri medence
A medencét mindenképp az aranyórában és a kékórában szerettük volna lencsevégre kapni. Ez a Cortile szálloda egyik kulcsfontosságú tere. Olyan képek készítése volt a cél, hogy amikor a vendég meglátja azokat, az az érzés fogja el, hogy ő itt akarja tölteni ebben a medencében a naplementét. Ahonnan nem mellesleg látszik a Bazilika is. Az aranyórában éppen készítettük a fotókat csodásak a fények mellett, amikor abból az 5 vendégből, aki éppen még a szállodában volt, megjelent kettő. Váratlanul ért minket, nem gondoltunk volna, hogy ilyen kis foglaltság mellett jönni fog bárki is. PS: Legtöbb esetben ilyenkor a fotózás idejére nagy foglaltság esetén leszokták zárni a teret a vendégek elől. Nem így készültünk, de nem baj, úgy komponáltunk, hogy a két vendég valamilyen életet vigyen a térbe. A medence felületére rádobták a vízen úszó színes párnákat, ezután a medence másik végén fotózták egymást. Használatba vették a teret, én pedig pont úgy letudtam fotózni őket, hogy a tér használatban legyen. Így még jobban is sikerült, mint üresen.

A késői kékórában drónnal felszálltunk, mivel akkor már nem tükröződött az tetőtér üvegfelülete, be lehetett látni a medencéhez. Pár percnél nem volt több időnk, hogy ezeket a képeket elkészítsük, de már pontosan tudtunk előre, hogy melyik szögből szeretnénk megörökíteni a terasz és medencerészt, mivel a déli órákban tesztrepülés során a kompozíciókat lefixáltuk előre.

Octogon Deco magazin megjelenés a fotókból
A fotók átadása után megkeresett az Octogon Deco magazin, hogy szívesen vennének megjelenést a fotóimból a következő számban, így 13 képem meg is jelent a 2020/2 lapszámában, aminek különösen örültem. Az idei évre van már előre 3-4 szálloda fotózásom, amiket még január-február környékén fixáltunk le, őszintén reméljük, hogy a helyzet javuláslával minél hamarabb újra nyithat a turizmus és olvashattok még hasonló bejegyzéseket.

5000 ember 5 évnyi munkája

Közel 68 ezer köbméter földkitermelés, 1600 tonna vasbeton, 180 km elektromos vezeték, 4300 lámpa a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem megújult campusának építésének néhány adata, amin 5000 ember dolgozott 5 éven keresztül. Az épületegyüttes elkészültével a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Zrt. által kiírt Mome Campus épületfotózás pályázatán a sorozat kategóriában az 1. helyezést sikerült megszereznem az alábbi fotósorozatommal, ami a többi díjazott fotóval együtt MOME Ground épületében egy fotókiállítás keretein belül január közepéig meg is tekinthető.

Hogyan készültek az épületfotók, mi volt a célom?
Egy sorozat akkor tud ütni igazán, ha egységes képet mutat, mind vizuálisan és tartalmilag. Az összes épületfotót álló formátumban és ugyanazon a gyújtótávon (17mm TSE + 2x telekonverter) készíttetettem, mindezt néhány órán belül, hogy még a fényviszonyok is hasonlóak legyenek. A naplemente előtt 2 órával készült az első, és mivel pontosan megvolt a koncepcióm, gyorsan sikerült elcsípni a többi képet is. Pontosan előttem voltak már az enteriőr és épületfotók, hogy mit szeretnék majd viszont látni, köszönhetően annak, hogy többször is voltam kint a helyszínen.

A beltéri enteriőr képeken beállítottam a kompozíciót, várva hogy történjen valami érdekes, ami megtölti a teret. Az első esetben a bejárati ajtóhoz sétált feltehetően az egyik hallgató és egy pillanatra megállt, elmélázott. Erre a pillanatra volt szükségem. A második belső enteriőr képen az elkészítés előtt már bent ült egy másik hallgató, aki éppen a laptopján dolgozott, velem volt a szerencse. A három külső épületfotó esetében 10 perc várakozási időn belül mindig jött valaki, aki vitt egy kis életet, motiont a fotóba.


Díjátadón, balra dr. Schneller Domonkos helyettes államtitkár, jobbra Barcza Dániel stratégiai és kutatási rektorhelyettes. Fotó: ODPictures.

Nagy örömömre szolgált, hogy az év zárásaként egy ilyen elismeréssel sikerült gazdagodjak, ami lendületet ad a következő év új projektjeihez. Ezzel kívánok kellemes és békés ünnepeket, boldog új évet, és nem mellesleg sok-sok sikeres projektet 2020-ban is. Találkozunk jövőre.

Balatonőszödi családi nyaraló

Már beköszöntött az ősz, nekem pedig most jut időm egy-egy újabb fotózásról beszámolni galériával együtt. Augusztus elején a Csigaterv Építésziroda megbízásából készítettem erről a balatonőszödi nyaralóról külső és belső épületfotókat, egy teljesen enteriőr fotóanyagot. Nem az első alkalommal dolgoztam már együtt, így teljes egészében rám bízták az épület fotózását. Legjobb, amikor szabad kezet kapok. Ahogy szoktam, délben érkeztem, egyből repültem a drónnal, a déli órákban a direkt napsugarak szépen kiemelik az épület színeit, struktúráját, az erős árnyékok mély kontrasztokat hoznak létre, így tényleg érdemes verőfényes napsütésben is épületet fotózni, pusztán olyan szöget kell keresni, ahol szépen megsüti a nap a ház felületét.

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű is a nyaraló. Földszinten garázs, az első emeleten pedig a lakótér található. Egy térben a fürdőszoba és a nappali, abból nyíló hálószoba és fürdő mennyezete nyersbeton. Ami tudom, hogy furán hangozhat, de nekem kicsit sem volt koszos, vagy rideg érzésem a fotózás alatt, önmagában tetszett, bár tudom, hogy nem mindenkinek esete a nyersbeton. A nappaliból egy meredek lépcső vezetett fel a tetőteraszra.

De a kinti részre mielőtt kiléptem, még egy kis szoba fogadott, nagyjából 8 négyzetméter, ahonnan már lehetett látni a Balatont. Talán dolgozószobának tudnám elképzelni, bár nyáron egész nap éri a nap. Fent a szobában volt egy dolgozószék, így jelenleg kis pihenőszobának használják. Kiülni, elolvasni egy könyvet. Itt volt a naplemente előtt szabadon másfél órám, ahol ebben a kis szobában ültem. A balatoni panoráma és a csönd párosult. Ilyenkor szokott brainstroming effektus képződni a fejemben, teli írtam több oldal jegyzetet a telefonban a születőben lévő ötleteimről. Szóval tényleg hatásos a tetőteraszi szoba az elvonulásra, nekem működött.

A naplemente végeztével várt még rám egy bő órás hazaút, ami lehet megterhelő lett volna még, csupán ezek a fotózások engem feltöltenek, és magasabb energiaszinttel térek haza 12-14 óra fotózás után, mint ahogy indultam. Hálás vagyok a munkámért, hogy magam osztom be az időmet, nem kell a dugóban vesztegeljek, és szuper emberekkel találkozhatok és dolgozhatok együtt, nap mint nap. Legyen mindenki fotós!

Épületfotózás, ami 10 órát igényel

Sosem sajnálom az időt, amit a helyszínen kellett eltöltsek ahhoz, hogy a legjobb fotókat tudjam elkészíteni és átadni. Hobbimból építettem karriert, így kicsit sem nyűg számomra az enteriőr fotózás. Gyöngyösön több mint 10 órát töltöttem egy családi ház fotózásával, aminek eredményét láthatjátok.

Az ilyen épületfotózás esetén mindig dél körül szoktam érkezni a helyszínre, és naplemente után egy órával hazamenni. Erre azért van szükség, mivel így tudok készíteni fotókat verőfényes napsütésben, aranyórákban és a kékórákban is. Így különböző fények mellett tudok átadni egy olyan sokrétű anyagot, aminek minden építész csak örül. Első dolgom az volt, hogy a drónnal készítettem néhány légi felvételt, mindez úgy, hogy a képek minél többet mutassanak a környezetből. Az építésziroda külön kérése volt, hogy a családi ház modern vonalai nem éppen illettek a környező mediterrán házak stílusához, így ügyeljek rá, hogy a dombok és a mező igen, a környező házak kevésbé látszódjanak. Szerencsémre mivel saroktelekre épült a ház, 180 fokban körülötte mező volt.

Kettő óra felé kezdem el a belső terek fotózását. Különösen nehéz volt egy képen megjeleníteni a kinti környezet és a belső terek sötét bútorainak textúráit, de vakuval szépen belehetett villantani ezeket a tereket. A kétszintes családi ház második emeletén két hálószoba, Pazar kilátással a mezőkre, gardrób, fürdőszoba volt található.
Az aranyórákban és a kékórákban pörög fel igazán a családi ház fotózása. Naplemente előtt 1 órával és utána 1 órával tudom a legjobb külső épületfotókat elkészíteni a házról. Több szögből meglőni, drónnal, fényképezőgéppel, különböző fényviszonyokkal, hogy az a végén igazán ütős legyen. Ilyenkor mindig előre tervezem, hogy melyik időpontban melyik felvételt érdemes elkészíteni, így este már egy forgatókönyv szerint haladok. Szuper fotózás volt, rendkívül élveztem. Idén még lesz több ilyen modern családi ház fotózásom is, amiről majd itt a blogon olvashattok is.

Éjszaka a csillagos ég alatt

Életem egyik legjobb 3 napját tölthettem Szegedtől nem messze Ruzsán, ahol a Homoki Lodge-ot fotózhattam. Ismerős az a szó, hogy Glamping? Maga a szó jelentése nyersfordításban luxuskemping. Ez a sátor nyújtotta szabadságot és egy ötcsillagos szálloda kényelmét ötvöző megoldást jelent. Ilyen hely a Homoki Lodge, ahol luxus bungalóban aludhatunk meg. Pár hete érkezett a megkeresés a tulajdonos pártól, akik ugyan osztrákok, de beszélnek magyarul, hogy szeretnének új fotókat a jurtákról. Előttem már 4 fotós is lencsevégre kapta a szálláshelyet, de a tulajdonosok nem voltak megelégedve az előző fotókkal. Ez nem feltétlen az előző fotósok hibája, én is megtapasztaltam, hogy mekkora kihívást jelentett az apró, kör alakú belterek fotózása, hogy az igazán visszaadja a hely hangulatát. Ide tényleg olyan fotós kellett, akinek az enteriőrfotózás és az épületfotózás a specializációja.

Az egy teljes napra tervezett fotózásra előző éjszaka érkeztem, hogy Budapestről ne hajnalban kelljen induljak, hanem kipihenten ébredjek a fotózás napján a helyszínen. Ahogy megérkeztem, leparkoltam, kinyitottam az kocsi ajtaját, egy border collie ugrott a nyakamba. Ő volt Bangi, aki szinte végig ott volt mellettem a fotózás során, mondhatni, hogy végig asszisztált nekem.

Másnap egy korai reggeli után kezdtük is a fotózást. A jurtákon kívül van a Lodge része a szállásnak, amik téglaépületek nádfedéllel. Itt jelenleg három szobatípust tudtam fotózni, a negyedik még felújítás alatt van. Itt meglehetősen kevés természetes fényem volt, nem sok szűrődött be az ablakokon, de a délelőtti időzítés miatt ez még pont elegendőnek bizonyult.

Délután a bungalókon volt a sor. A fotókon a belső tér összes részét, “emeletét” be kellett mutassam. A jurták földszintjén típustól függően kanapé, jakuzzi, fürdőszoba, zuhanyzó volt megtalálható, a második emeleten egy lépcsőn juthattunk fel az ágyhoz. Ráadásul minden ágy felett van a kupolán egy kör alakú ablak, amit egy nyomógomb segítéségével bármikor ki lehet nyitni. Ezeket nekem mind-mind egy fotón meg kellett mutassam. Szűk volt a tér, speciális objektív nélkül ez szinte lehetetlen. Mindig úgy dolgozom a fotózások során, hogy a fényképező össze van kötve a táblagépemmel, így az ügyfél ott helyszínen már láthatja a végleges kompozíciót. Igaz, hogy ilyenkor csak nyers fotót tudok mutatni, de legalább nincs meglepetés a képek átadásakor, hogy valami nincs rajta a fotón, ami fontos lenne.

Számomra felüdülés volt az, hogy a megrendelő házaspár mennyire precíz, tényleg minden részletre odafigyeltek. Tudták pontosan, hogy egész napos lesz a fotózás ha a legjobb eredményt szeretnénk visszalátni a képeken. Nem kellett nekik magyarázzak bármit is, tudták, hogy ez időigényes, és mindent biztosítottak a számomra, de nem csak a fotózás alatt. Reggeli, ebéd, vacsora, plusz kaptam egy jurtát, ahol aludhattam, így testközelből tapasztalhattam meg, hogy milyen is a Homoki Lodge hangulata.

Bár egynaposra terveztük a fotózást, ránk esteledett, nem tudtuk folytatni. Persze az az ember, aki nem szereti a munkáját, biztosan bosszankodna, hogy maradnia kell még egy napot. Nekem ez egyáltalán nem jelentett gondot, szívesen maradtam másnap délutánig, hogy folytassuk a fotózást.

Délután kettőre mindent sikerrel nyugtáztunk. Hibátlan volt ez a fotózás. Mind a helyszín, a téma, a megrendelő, és persze az asszisztensem Bangi. Ugyan a képeket átadtam, de júliusban visszatérek újra, hogy külső fotókat, légi felvételeket készítsek, csak ehhez nyílván be kell zöldülnie mindennek. Alig várom már. Arról a fotózásról is olvashattok majd. Addig is legyetek jók.

A MYSTERY Hotel enteriőr fotózása

Varró Zoltán (http://varrodesign.hu) újra nagyot alkotott. A Mystery Hotel lobbijába belépve már érezhető, hogy egy különleges világba csöppentünk. Két napot fotóztam Varró Zoltánnak a szálloda enteriőrjeit, ahol a tematikát nem csak a szabadkőművesek élete és munkássága, de más fikciós irodalmi művek is inspirálták, mint a Harry Potter sorozat vagy a Da Vinci-kód regény. Az első nap a szálloda közösségi tereit kaptam lencsevégre, elsőként a szálloda negyedik emeletén lévő a termet, a ‘The Great Hall’-t. A vendégek itt reggelizhetnek és bármikor visszatérhetnek vacsorára vagy egy ital, sütemény, saláta erejéig is. Ez a terem volt valaha a szabadkőművesek csodálatosan egyiptomi stílusban megalkotott titkos terme. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, súlyos függönyök és a galériára vezető két vas csigalépcső, ami a Páholyba vezet.

Második nap a szobák következtek. A szállodában 3 különböző stílusú szobát különböztetnek meg, melyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik. Ezen három antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában. Két kedvencemet emelném ki. Az első az Atelier lakosztály, ami egy festőművész tetőtéri műtermét sugallja, másik pedig a 7. emeleten lévő Ion üveg lakosztály (üvegszoba), amit a kékórákban fotóztam. A szálloda körfolyosójáról nyíló szobához hasonlót még sosem láttam. Hogy két fotót is tudjak készíteni a kékórákban, az egyik gépet kint hagytam a körfolyosón időzítővel, hogy perceként készítsen egy képet. Eközben a szobából kifelé készítettem párhuzamosan a másik fotót, mivel a szoba mennyezetén átszűrődő természetes fényeket szerettem volna még megmutatni.

A legtöbb szállodával ellentétben itt a földszinten a lobbyból nyílik a spa és wellness részleg, ahol szinte mindenhol zöld és sárga pálmalevél tapéta adja meg a hely hangulatát. A második nap végén itt is a kékórákban fotóztam, hogy a meleg színvilágú hangulatvilágítás is megjelenjen a képeken. Mivel a szálloda kisebb átépítés miatt éppen nem fogadott vendégeket, ezért nem kellett a vendégek privát szférájára ügyelni a fotózás alatt. Alulról felfelé a körfolyosók látványa a naplementekor keveredő kék és sárga fényekben tudtam, hogy megér egy képet, ami a sorozatom egyik kedvenc képe lett.

A kora márciusi időpont miatt nem tudtam külső és drónfotókat készíteni, így majd június végén megyek még egy utolsó harmadik napra, hogy ez pótoljam. Ezen felül a szálloda rendelkezik még egy tetőterasszal is, de még a kora őszi időjárás miatt zárva tartják, de júniusban már ez is fotózható lesz. Forrás felhasználás: https://www.mysteryhotelbudapest.com/

Lakásfotózás Budapesten

Hangulatos lakás a Corvin-negyedben

A nagyobb szállodai és építészeti megrendelések mellett sokszor fotózhatok lakberendezőknek, befektetőknek és enteriőr tervezőknek kisebb lakásokat is. Minden részletre odafigyelve készítem el ezeket a fotókat, ahol a legnagyobb kihívást a szűk terek jelentik. A lakás alapterülete mindössze 40 négyzetméter volt, egy nappalival, egy szobával plusz egy terasszal. A megfelelő vizuális megjelenés mellett a lényeg, hogy a lakást úgy mutassam be, hogy a néző összetudja kötni a tereket egymással a képeim alapján. Így a kompozíciók választása során különösen odafigyelek arra, hogy a szobák fotózása során egyértelmű legyen, hogy mi honnan nyílik, mekkorák a szobák és a mozgástér. 

Különösen tetszett a lakás világítástechnikája, csillárok és az állólámpák. A terasz egy belvárosi lakásban pedig felbecsülhetetlen tud lenni, persze ha csak nem fullad meg a belvárosi szmogban az aktuális lakó. A lakásfotókat rövidtávú kiadásra használja a tulajdonos, akinek nem az első és nem is az utolsó lekészült lakását fotózhattam.

Szálloda fotózás Szegeden

A szegedi Novotel szálloda enteriőr fotózása

Olykor élmény a belvárosból kimozdulni egy vidéki fotózás kedvéért. A szegedi Novotel bízott meg vele, hogy a felújított szobákról, lobbiról készítsek új képsorozatot, egy szállodai fotózás keretein belül. De ennél tovább mentünk, szükség volt néhány életképre és portrékra is. A két napos fotózás keretein belül az első nap a konferenciatermeket, második nap pedig a szobákat és az életképeket fotóztuk.

Második nap egy korai keléssel indult és a reggeliztető fotózásával. Csak néhány ételfotó, és egy nagy enteriőr kép elég volt, ugyanis éppen felújítás után kell újrafotózni az éttermet, ami majd áprilisban lesz esedékes, újra vissza kell menjek, de az csak egy napos fotózás keretein belül megtudjuk majd csinálni. Próbáltam drónnal felszállni és néhány légifotót is készíteni, de a Mavic Air 30 méter után azonnal vesztette a jelet és visszatért az eredeti felszállási pozícióba. Soha nem történt még ilyen, de örültem neki, hogy simán vissza tud jönni oda a drón jelvesztés esetén, ahonnan felszállt. Valószínűleg a rengeteg antenna zavarhatta be az épület tetején, ugyanis a drónom wifi jelen keresztül kommunikál, nem annyira stabil mint egy rádiójeles.

Reggeli után jött a szobafotózás. Volt egy bekészítés is, amivel együtt fotóztuk a szobát, hogy lenne benne valamennyi élet. Külön kérés volt a Novotel részéről, hogy készüljön olyan kép, amin látszik a reggeli bekészítés és a Szegedi Dóm is. Korai fényekben ezt meg is tudtuk oldani egy kis részletképpel.

Mivel családbarát a szálloda, szükség volt még néhány olyan fotóra, amin prezentáljuk ezt. Szeretem az ilyen jellegű kihívásokat, amikor el kell rugaszkodni a szokásos beállításoktól és valami újat mutatni. Gabi, a marketingért felelős kolléganőnek az unokaöccse vállalta a modellkedést. Szerencsére pár perc alatt feloldódott és rövid időn belül le is tudok kapni azokat a pillanatokat, amiket szerettünk volna, mint például ágyon ugrálás és párnacsata.
 
A fotózás végén még néhány portrét készítettem Timiről az egyik szoba teraszán naplementében, szegedi dómmal a háttérben. A szállodák kedvelik, hogy ha a standard fotókon túl készülnek olyan fotók is, ahol inkább a vendéglét hangulatát adjuk át. Alig várom már a tavaszt, hogy visszamehessek.

Ki vagyok én?

A blog indulása

Csak a kézzel fogható, gyakorlatias témák foglaltak le igazán. Így tizenöt éves koromtól kezdődően a fotózás volt az egyetlen, ami lekötött, ami igazán érdekelt. Mindent megtettem annak érdekében, hogy az álmom valóra váljon, hobbimból karriert építsek.

Azóta beutaztam a világot, fotózhattam már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, Kanári-szigetek szállodáit, bejártam a világ legszebb helyeit munkám során. Építészeti- és enteriőr területekre specializálódott fotósként a hatékony fotók elkészítésével foglalkozom a megbízóim részére, akik között épp úgy találunk szállodákat, mint munkájukra igényes építészeket, tervezőket. Stílusban a letisztult minimalizmus jellemez, hiszen erős reakciókat csak felesleges sallangoktól mentes fotók képesek kiváltani.

Egy reklámzajjal teli világban, ahol a néző figyelmének felkeltésére, meggyőzésére csak másodperceink vannak, a hatékony építészeti- vagy enteriőrfotó a cégek számára érték. Különösen odafigyelek, hogy ez a felépített, tökéletes pillanat ne csak esztétikus legyen, de megjelenjen rajta minden olyan üzenet, ami a brand marketingcéljai számára lényeges. Kattintani ugyanis könnyű, míg egy olyan beállítást megtalálni és felépíteni, ami képes egy üzenetet átadni, jóval időigényesebb. Szenvedéllyel csinálom azt, amit szeretek, flow élmény számomra a fotózás. 

Referenciáim közé tartoznak többek között:

Intercontinental Hotels
Booking.com
Mercure Hotels
Nu Skin Enterprises
Agoda International
Zara Hotels
Hacienda Villas Bali
Aria Hotel Budapest
Accor Hotels Group
Samsung
CC Real GmbH
Metropole The Crest Collection
Budapest Airport
Di Verdi Hotels
Padma Resort Ubud
CBRE
 
Amikor éppen nem megbízást teljesítek, saját projektjeimen dolgozom. 2017 óta építem saját fotós iskolámat, ahol gyakorlatorientáltan foglalkozom a hallgatóimmal, illetve ennek egyik előfutáraként 2016-ban elindult tematikus YouTube csatornám is. Itt mára több mint 17.000 feliratkozott látogató követi a szakmai tartalmaimat hétről-hétre. Vállalkozóként pontosan látom, mekkora elkötelezettséget, odaadást és felelősséget jelent egy cég irányítása, így minden munkámnál sajátomként is dolgozom a projekt sikeréért. Bár az évek során Bali luxusvilláitól kezdve Szingapúr, Japán és Ausztrália felhőkarcolóin át, a Kanári-szigetek szállodáival bezárólag megannyi helyszínen fotózhattam, megrendelőt még sosem hagytam cserben, se elégedetlenül magam mögött.
 
2019 év elején úgy határoztam, hogy nem csak a videó blogomban, hanem írásban itt is beszámolok a fotózásaimról, legérdekesebb sztorijaimról.